MUDr. Karel Voňka (1898-1967) - český lékař a písmák

Abstract
Bakalářská práce pojednává o životě významné osobnosti hořické nemocnice primáři Karlu Voňkovi, který žil mezi lety 1898-1967. Práce vychází především z jeho vzpomínkových souborů a dalších pramenů, které jsou uloženy ve Státním okresním archivu v Jičíně. Zabývá se jeho dětstvím, účastí v první světové válce, vysokoškolským studiem i jeho působením jako lékaře. Práce je doplněna fotografickou přílohou.
The bachelor's thesis deals with the life of an important personality of the Hořice Hospital of senior doctor Karel Voňka, who lived between 1898-1967. The work is primarily based on his memoirs and other sources, which are stored in the State District Archive in Jičín. It is concerned with his childhood, participation in the First World War, university studies and his acting as a doctor. The work is accompanied by a photographic attachment.
Description
Subject(s)
Karel Voňka, nemocnice v Hořicích, nemocnice Na Bulovce, první světová válka, východní fronta, italská fronta, jednoroční dobrovolná služba, studium medicíny, lékařská praxe, primář, Karel Voňka, Hořice Hospital, Bulovka Hospital, First World War, Eastern Front, Italian front, One-year volunteer, medical studies, medical practice, senior doctor
Citation
ISSN
ISBN