Návrh tematických geografických exkurzí pro 2. stupeň ZŠ v Litoměřicích a okolí

Abstract
Předmětem této bakalářské práce je zapojení exkurzí ve výuce zeměpisu na 2. stupni základních škol. Teoretická část je zaměřena na detailnější zhodnocení problematiky exkurze v hodinách zeměpisu a zařazením exkurze v Rámcovém vzdělávacím programu pro základní vzdělávání a následně ve školním vzdělávacím programu vybrané školy, v tomto případě v Základní škole a mateřské škole Brozany nad Ohří. Součástí bakalářské práce je charakteristika oblasti Litoměřic a okolí, pro které budou exkurze primárně určeny. Výstupem je pak návrh čtyř exkurzí na zájmovém území s vytvořenými pracovními listy a k nim náležících metodických pokynů. Jedna exkurze je pak přímo realizována v praxi s žáky Základní a mateřské školy Brozany nad Ohří.
The topic of this bachelor's thesis is the involvement of excursions in teaching geography at Lower-secondary schools. The theoretical part focuses on a detailed assessment of the role of excursions in geography classes and their position in the national curriculum for primary education and subsequently in the school curriculum for primary education of a selected school, in this case Primary school and nursery school Brozany nad Ohří. Further, the thesis contains the characteristics of Litoměřice and its vicinity, for which the excursions will primarily be intended. The output is a proposal of four excursions in the area of interest, for which pertinent worksheets and methodological instructions have been created. One of the excursions is then directly implemented in practice with pupils from Primary and nursery school Brozany nad Ohří.
Description
Subject(s)
exkurze, Litoměřice, rámcový vzdělávací program, školní vzdělávací program, 2. stupeň základních škol, pracovní list, zeměpis, excursion, Litoměřice, national curriculum, school curriculum, Lower-secondary schools, worksheet, geography
Citation
ISSN
ISBN