Posilování zájmu dětí o přírodní vědy

Abstract
Tato bakalářská práce pojednává v teoretické části o environmentální výchově a jejím využití ve volném čase, k tomu je zde zapojena metoda badatelsky orientovaného vyučování, zároveň je přihlédnuto k charakteristikám cílové věkové skupiny. Upozorňuje se zde na varovné signály zjištěných z výzkumů PISA z posledních let, a tím je snižující se zájem dětí o přírodovědné obory. Praktická část je ukázkou realizace zájmové činnosti Věda nás baví, na které je předvedeno, že lze zájem dětí o přírodu podporovat také vzdělávací činností ve volném čase.
The bachelor thesis in its theoretical part deals with environmental education and its use in leisure time. It involves the method of inquiry based education, while taking into account the characteristics of the target group. Attention is drawn to the warning signals of PISA's recent research findings, which show the declining interest of children in science disciplines. The practical part is an example of the realization of interest activities called Science entertains us, which shows that children's interest in nature can also be supported by educational activities in their free time.
Description
Subject(s)
environmentální výchova, ekologická výchova, badatelsky orientované vyučování, problémové vyučování, environmental education, ecological education, research-oriented teaching, problem-solving teaching
Citation
ISSN
ISBN