Méně rozšířené sportovní hry ve výuce TV na 2. stupni základních škol

Title Alternative:Uncommon sport games used in physical education on Secondary schools
Abstract
Bakalářská práce měla za cíl zjistit, zda učitelé vyučující tělesnou výchovu na 2. stupni základních škol znají méně rozšířené sportovní hry a ve výuce je využívají. Pomocí anketního šetření byly zjištěny názory pedagogů vyučujících tělesnou výchovu na 2. stupni základních škol na netradiční sportovní hry. Anketa měla za cíl zjistit, jak se pedagogové zajímají o tyto hry, v jakém rozsahu a ve které části hodiny je využívají. Z ankety vyplynulo, že učitelé využívají pouze některé hry, a to spíše ty známější a nenáročnější na finanční prostředky. Z výsledků ankety vyplynul úkol zpracovat návrh vzdělávacího semináře pro učitele TV na 2. stupni ZŠ zaměřeného na netradiční sportovní hry. Seminář může sloužit, jako inspirace pro obohacení vyučovací jednotky tělesné výchovy.
The target of the bachelor's work is to find out, if the teachers of sport classes at the second grade of basic schools know less spreaded sporting games and use them at the classes. I carried out an opinion poll to find out an opinion of teachers, who teach sports at the second grade of basic schools , on alternative sporting games. The target of the opinion poll was to find out how are teachers interested in alternative sporting games and how widely and in which part of the class they use them. I found out in the opinion poll, that teachers use just some games, more known and less expensive. From the poll arised a task to prepare a proposition of educational seminar for teachers of the sports at the second grade of primary schools with a focus on alternative sporting games. The seminar can be used as an inspiration for enrichment of the sport class.
Description
Subject(s)
tělesná výchova, netradiční sportovní hry, brenbal, bumbác ball, frisbee, kin-ball, korfbal, lakros, ringo, tchoukball, physical education, alternative sporting games, brannball, bumbac ball, frisbee, kin-ball, korfbal, lakros, ringo, tchoukball
Citation
ISSN
ISBN