Porovnání jazykových prostředků ve zpravodajství tzv. seriózního a bulvárního tisku

Abstract
Bakalářská práce s názvem Porovnání jazykových prostředků ve zpravodajství tzv. seriózního a bulvárního tisku se zaměřuje na srovnání novinových článků v těchto dvou typech periodik z hlediska čtyř kategorií. V práci bude zkoumána stránka obsahová, grafická, lexikální a syntaktická. Teoretická část se zaměřuje na výklad pojmů s prací spjatých a jsou zde uvedeny základní informace o použitých novinách. V praktické části je poté provedeno porovnání několika článků. Zkoumá se vždy článek se stejným tématem v seriózním a bulvárním tisku.
The bachelor thesis named The comparison of language in so-called serious and tabloid press is focused on the comparison of newspaper articles in these two types of periodicals with respect to four categories. The content, graphic, lexical and syntactic aspects will be studied in the thesis. The theoretical part is focused on the explication of the terms connected with the thesis and the basic information about applied newspapers are given. In the practical part, the comparison of a few articles is made. An article with the same topic is always researched in the quality press and in the tabloid press.
Description
Subject(s)
komunikace, masová média, publicistický styl, žurnalistika, publicistika, bulvární tisk, seriózní tisk, Blesk, MF DNES, communication, mass media, journalistic style, newswriting, journalism, tabloid press, serious press, Blesk, MF DNES
Citation
ISSN
ISBN