Koučink v sociální práci

Abstract
Bakalářská práce se věnuje tématu koučování v oblasti sociálních služeb v Liberci. Jejím cílem je zjištění rozsahu koučování a jeho dopady na tuto oblast. Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a empirickou část. Teoretická část se věnuje obecným informacím o koučování a sociální práci. Zaměřuje se na definice, historii, podobnosti koučování s ostatními metodami práce s lidmi a na celkové spojení koučování a sociální práce. V empirické části je zpracováno a vyhodnoceno dotazníkové šetření a popsáno, jak rozsáhlé je vědomí o koučování mezi osobami pracujícími v sociálních službách v Liberci a jaké dopady mělo zavedení této metody do jejich praxe.
Thich bachelor's thesis deals with the issue of coaching in the field of social services in town of Liberec. Its aim is to establish the extent of coaching and its effects on this field. The thesis has theoretical and empirical part. The theoretical section presents general information about coaching and social work. It focuses on definition, history and details concerning coaching, and other methods of working with people and on overall connection between coaching and social work. The empirical part deals with questionnaire research and its analyses. It describes the level of awareness of the Social service personnel in Liberec. It also describes the effects of possible implementation of this method into practice.
Description
Subject(s)
Koučink, koučování, kouč, sociální práce, sociální služby, sociální pracovník, pracovník v sociálních službách, vedoucí v sociálních službách, vedení lidí, metoda práce s lidmi, sociální služby, profesní organizace, Coaching, coach, social work, social services, social worker, worker in social services, social services supervisor, leadership, methods of working with people, social services, professional organisation
Citation
ISSN
ISBN