Systém zaměstnaneckých výhod ve vybrané společnosti.

Abstract
Bakalářská práce se zabývá odměňováním zaměstnanců v českých firmách formou zaměstnaneckých výhod. V první části jsou obecně popsány metody odměňování, následně se práce zaměřuje na zaměstnanecké výhody. V druhé části se práce věnuje systému zaměstnaneckých výhod ve vybrané společnosti. Je uvedena stručná charakteristika společnosti a popsán systém zaměstnaneckých výhod v kontextu celkového odměňování a motivace zaměstnanců. Dále se práce zaměřuje na porovnání systému plošně poskytovaných zaměstnaneckých výhod s volitelným systémem, který byl ve společnosti nově zaveden. Následně je věnována pozornost zaměstnaneckým výhodám v oblasti sladění pracovního a rodinného života a popsáno jejich využití v ČR. Samostatná kapitola se věnuje popisu a hodnocení poskytování služeb dětského centra jako zaměstnanecké výhody a diskutuje možnost zahrnout čerpání této zaměstnanecké výhody do volitelného systému benefitů, tzv. cafeterie.
This bachelor thesis describes renumeration of employees in Czech companies by employee benefits. In the first part, renumeration methods are generally described, then the thesis concetrates on employee benefits. In the second part the thesis describes renumeration system in selected company. The company is briefly introduced and system of employee benefits is described in scope of whole system of renumeration and motivation of employees. The thesis also compares system of globally provided benefits with recently implemented optional system. Next, the benefits dedicated to work-life balance and their use in the Czech Republic are discussed. A special chapter is dedicated to description and evalutation of company child day-care center as employee benefit and discusses the possibility of including this benefit to optional benefit system, called cafeteria.
Description
Subject(s)
Zaměstnanecké výhody, motivace, cafeteria systém, odměňování, Employee benefits, motivation, cafeteria systems, renumeration
Citation
ISSN
ISBN