3D simulace svařovacích linek

Abstract
Obsahem této diplomové práce je analýza a porovnání dvou simulačních softwarových nástrojů od firmy Siemens PLM a s tím spojených přístupů k navrhování a simulacím svařovacích linek. Nejprve je provedena analýza současného procesu navrhování a simulací svařovacích linek, které se provádí v programu Robcad. Praktickým výstupem této diplomové práce je vytvoření simulačního modelu svařovací linky pro díl motorová kapota v programu Tecnomatix Process Simulate. Pro porovnání je v obou programech vytvořen experiment, který je následně vyhodnocen a je provedeno vícekriteriální zhodnocení obou softwarů. Na základě analýz a výsledků experimentu je vybrán vhodnější software a s tím spojená změna v procesu navrhování svařovacích linek.
The content of this diploma thesis is analysing and comparing two simulation software tools of Siemens PLM and with this connected views to projecting and simulation of weling lines. At the first, there is analyse of present process of projecting and simulation of welding lines, which is practising in software Robcad. Practise output of this diploma thesis is creating of simulation model of welding line for part of car hood in Tecnomatix Process Simulate. For the comparing there is created experiment in both softwares, which is analyzed and then more criterial evaluation is created. On the basic of analyses and results is choosed preferable software and the change of projecting process.
Description
Subject(s)
simulace, svařování, svařovací linka, digitální továrna, porovnání, simulation, welding, welding line, digital factory, comparing
Citation
ISSN
ISBN