Přirozené ženství

Title Alternative:Centrum volného času pro ženy
Abstract
Cílem diplomové práce je otevřít opomíjené téma přirozeného cyklického ženství pro veřejnost pomocí hloubkového poznání tohoto tématu a využitím jeho potenciálu ve spojení architektury, designu a sociologie. Výstupem je návrh centra volného času, které bude svou architekturou, vnitřním zařízením, programem a celkovou atmosférou respektovat cyklické změny v životech žen a napomůže jim naučit se tyto změny vnímat a využít ve svůj prospěch. Těmito změnami se rozumí změny jak fyziologické, tak i psychické, sociologické a spirituální. Součástí práce je začlenění navržené stavby do stávající výstavby a také vytvoření 4-týdenního programu aktivit pro trávení volného času.
The aim of my diploma thesis is to open a topic of natural cyclic womanhood, which is constantly being neglected in most cultures. I studied this topic deeply, therefore I can use its potential to design an ideal environment for women, which will be appropriate in its architecture, interior design and general atmosphere, and which will respect cyclic changes in women's lives. By these changes I mean physiological and psychical changes, but also sociological and spiritual changes related to the menstrual cycle. Large part of this thesis deals with how to help women understand these changes and how to use them as an advantage. The second part is dedicated to variants of design of the free-time centre, including an example of a 4-week activity schedule.
Description
Subject(s)
ženství, cyklické proměny, menstruační cyklus, volný čas, relaxace, sebepoznání, design prostředí, společnost, Womanhood, cyclic changes, menstrual cycle, free time, relaxation, self-knowledge, environmental design, society, taboo
Citation
ISSN
ISBN