Systém shromažďování a interpretace aplikačních metrik v rozsáhlém IBM Power prostředí

Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem systému, který umožňuje shromažďování a interpretaci aplikačních metrik z rozsáhlého IBM Power prostředí. Systém je vyvíjen pro společnost SÍŤ, spol. s r. o., jejíž hlavní činnost spočívá v návrhu řešení a realizaci sofistikovaných komunikačních systémů.Systém se skládá ze dvou částí. První část zajišťuje získávání informací a jejich import do databáze a druhá část, v podobě webové aplikace, umožňuje jejich interpretaci. V rámci zpracování návrhu byly použity moderní metody programování.Webová aplikace byla navržena pomocí PHP frameworku, HTML a CSS a obsahuje jak uživatelské, tak administrační prostředí, kde je možné provádět nastavení systému. Pro uložení dat byla vybrána postgreSQL databáze.Vzniklá webová aplikace byla instalována do izolovaného a produkčního prostředí, kde proběhlo její testování.
This thesis is focused on a system which was designed to collect and interpret application metrics from the extensive IBM Powerenvironment. This system is being developed for the company SÍŤ, spol. s r. o., which is focused on the design and realization of sophisticated communication systems. This system is composed of two parts. The first part obtains information and imports that information into the database. The second part works as a web application to interpret this information. Modern methods of programming were used to prepare this thesis. The web application was designed by using PHP framework, HTML and CSS. It contains an environment which can be setup by both the administrator and user. The PostgreSQL database was chosen to store the data. The web application was installed into an insulated and productive environment for testing.
Description
Subject(s)
sběr dat, webová aplikace, MVC, IBM, framework, databáze, data collection, web applications, MVC, IBM, framework, database
Citation
ISSN
ISBN