Analýza fluktuace zaměstnanců ve vybraném podniku

Abstract
Bakalářská práce se zabývá analýzou fluktuace zaměstnanců ve vybrané společnosti s cílem zjistit příčiny a snížit výskyt tohoto jevu. Teoretická část definuje fluktuaci, motivaci zaměstnanců a statistické metody. V praktické části je využito pro sběr dat dotazníkového šetření, ve kterém odcházející zaměstnanci odpovídají na obecné otázky a otázky zaměřené na pracovní prostředí. Na získaná data jsou aplikovány statistické metody vhodné pro jejich znázornění. V závěru práce jsou navrhnuta opatření pro snížení fluktuace v tomto podniku.
Bachelor thesis deals with analysis of fluctuation in a selected company with the goal to identify the causes and reduce this phenomenon. The theoretical part is defined by fluctuation, employee´s motivation and statistic methods. The analysis using survey data is used in the practical part, which employee´s answer questions in general and questions about work environment. The data obtained was applied by statistic methods useful for its representation. Proposed recommendations for the company how to reduce its employee turnover are introduced at the end of this thesis.
Description
Subject(s)
fluktuace, míra fluktuace, motivace, dotazníkové šetření, zaměstnanec, fluctuation, turnover rate, motivation, survey, employee
Citation
ISSN
ISBN