T-MC informační systém pro malé firmy na platformě SAP

Abstract
Hlavním tématem této bakalářské práce je detailní seznámení podnikovým informačním systém od německé společnosti SAP (Systems - Applications - Products in data processing) a vytvoření vlastní aplikace pro společnost T-MC66, s.r.o.První část této práce se týká společnosti SAP, produktů, která vytvořila a architektury jak z hlediska technického, tak z hlediska podnikových procesů.V druhé části je popsáno vývojové prostředí MySAP Business Suite od společnosti SAP a jimi vytvořený programovací jazyk ABAP (Advanced Business Application Programming) s ukázkami kódu, ve kterých se objevují základní příkazy tohoto programovacího jazyka.Další část je věnována speciální části prostředí SAP a tím je vývoj vlastních aplikací, který je využíván v případě specifických požadavků zákazníka, či v případech, že nabízené standardy obsažené v základu systému nejsou dostatečné. Jednou z takovýchto zákaznických aplikací je vlastní framework vyvinutý firmou T-MC66, s.r.o., která je současně zadavatelem této bakalářské práce.Poslední částí této práce je tvorba aplikace pro evidenci a zpracování firemních dat ve firmě T-MC66 s.r.o (např. vykazování odpracovaných hodin na určité zakázce) s návazností na zmíněný framework a standardní SAP objekty.
The main topic of this bachelor thesis is to explore and study ERP (Enterprise Resource Planning) system from German company SAP SE (Systems Applications Products in data proccessing) and create own application for T-MC66, s.r.o company. In first part can be found information about SAP company, their products and architecture from technical perspective and from perspective of the company processes.In the second part is described development environment of MySAP Business Suite from SAP and it's programming language ABAP (Advanced Business Application Programming) with code examples.The next part is dedicated to a special part of SAP enviroment which is development of own applications, that is used in case of specific company requests where the basic SAP elements are not sufficient. Very own framework is one of this application developed by T-MC66 s.r.o, which is also contracting authority of this work.The last part of this work is the creation of an application for data recording and processing in T-MC66, s.r.o. company (eg. Reporting of worked hours on a contract) with relation to mentioned framework and SAP standard objects.
Description
Subject(s)
SAP, programový modul, ABAP, podnikový informační systém, evidence dat, SAP, program module, ABAP, enterprise resourse planning, data evidence
Citation
ISSN
ISBN