Znalosti studentů oboru Všeobecná sestra o psoriáze

Abstract
Psoriáza je neinfekční, zánětlivé, autoimunitní onemocnění. V současné době se stává civilizační chorobou, kterou neumíme vyléčit úplně, ale včasnou a vhodnou léčbou ji lze dostat pod kontrolu. Cílem bakalářské práce bylo zjistit znalosti studentů oboru Všeobecná sestra o psoriáze. Teoretická část se zabývá charakteristikou, rizikovými faktory, diagnostikou i léčbou psoriázy a dále také ošetřovatelskou péčí o pacienta s psoriázou. Empirická část je analýzou dat získaných dotazníkovým šetřením u studentů oboru Všeobecná sestra.
Psoriasis is a non-infectious, inflammatory, autoimmune disease. It is currently becoming a civilization disorder that we cannot cure completely, but that can be controlled by timely and appropriate treatment. The aim of the bachelor thesis was to find out the Genereal Nurging students's knowledge about psoriasis. The theoretical part deals with characteristics, risk factors, diagnostics and treatment of psoriasis, as well as nursing care of patients with psoriasis. The empirical part is an analysis of the data obtained by a questionnaire survey of General Nursing students.
Description
Subject(s)
psoriáza, ošetřovatelská péče, pacient, student, studijní opora, psoriasis, nursing care, patient, student, study support
Citation
ISSN
ISBN