Záškoláctví - sociálně-patologický jev na 2.st.ZŠ

Title Alternative:Truancy - socio-pathological phenomenon in the 2nd stage of Basic Schools M.M.
Loading...
Thumbnail Image
Date
2010
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
The theses deals the problem of the truancy by the pupils in the second stage of the basic school. The theoretical part uses in these theses mentioned literature and deals with the history of recent compulsory school attendance. It names different types and causes of truancy and it also shows a summary of possible solutions and atonements. The practical part comes out of the research founded out the frequency of this phenomenon. At the end of the theses I promote proposals which might improve in this work researched truancy.
Diplomová práce se zabývá problematikou záškoláctví u žáků 2. stupně základní školy. Teoretická část vychází z uvedené literatury a zabývá se historií i současností povinné školní docházky, uvádí jednotlivé typy a příčiny záškoláctví a podává přehled o možných řešeních a nápravách. Praktická část je založena na výzkumu, který zjišťuje četnost tohoto jevu. V závěru práce předkládám návrhy opatření, která by situaci u záškoláctví na ZŠ mohla zlepšit.
Description
katedra: KPP; přílohy: 1 CD obsahující celé znění DP.; rozsah: 78 s., 10 s. příloh
Subject(s)
socio-pathological phenomenon, truancy, behavioural disorder, prevention, put-off school attendance, compulsory school attendance, sociálně patologický jev, záškoláctví, porucha chování, prevence, odklad školní docházky, povinná školní docházka
Citation
ISSN
ISBN