Hudební výchova s prvky dramatické výchovy

Title Alternative:Music Lessons with Elements of Dramatization
Loading...
Thumbnail Image
Date
2009
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Technická Univerzita v Liberci
Abstract
Diplomová práce se zabývá především hudební výchovou s prvky tvořivé dramatiky na 1. stupni základní školy. Práci tvořily dvě stěžejní oblasti. Jednalo se o část teoretickou, která byla věnována výkladu základních pojmů, nahlédla do odborné literatury a seznámila s problematikou obou zmiňovaných výchov jako celku. Praktická část je založena na nácviku všech hudebních činností a dovedností vedoucích k rozvíjení dramatických schopností. Celé snažení vyústilo v hudebně dramatické vystoupení. Součástí diplomové práce je i fotodokumentace, která mapuje cestu od nácviku až po samotné vystoupení. V závěru práce je provedeno hodnocení a porovnání mezi žáky.
My diploma work deals with music education with elements of creative dramatization in the first stage of the primary school. The work consisted of two key areas. The theoretical part is devoted to basic concepts, examines specialized publications and introduces the issue of both - music education and dramatization - as a whole. The practical part is based on a training of all the musical activities and skills leading to the development of dramatic skills. The whole effort resulted in a dramatic musical performances. Part of this work is photographic, mapping the path from training to actual performance. In conclusion there is evaluation and comparison of the pupils.
Description
katedra: KPV; přílohy: 1 CD ROM; rozsah: 109
Subject(s)
hudební výchova, dramatická výchova, základní škola, 1. stupeň, nácvik hudebních a dramatických činností, průpravné hry a cvičení, představení, music, drama education, primary school, first stage of the primary school, training of musical and dramatic activities, games and exercises, the performance
Citation
ISSN
ISBN