Bezpečnost potravin v evropské a české právní úpravě

Title Alternative:Food Safety in the European and Czech Legislation
Abstract
Cílem práce je nastínit fungování systému bezpečnosti potravin v EU a jeho provázanost se zajištěním bezpečnosti potravin v ČR. Práce nejprve popisuje samotný proces schvalování právních předpisů v EU a evropské orgány zaměřené na bezpečnost potravin. Navazuje proces implementace komunitárního práva v ČR a stěžejní část práce je pak věnována systému zajištění bezpečnosti potravin v ČR a příslušným dozorovým orgánům v této oblasti. Pro případ pochybení některého subjektu potravinového řetězce je zde upraven postup správního řízení a možné sankce. Součástí práce jsou také informace o některých organizacích a dalších zdrojích poskytujících potřebné informace spotřebitelům. Praktická část se zaměřuje na med, jeho specifikaci a dozorové orgány zajišťující jeho bezpečnost prostřednictvím pravidelných kontrol. Jejich výsledky jsou podpořeny testy medu v časopise ''dTest''. Diplomovou práci uzavírá průzkum mezi spotřebiteli.
Description
101 stran :barevné ilustrace, tabulky, grafy +1 CD-ROM
Subject(s)
consumer protection, food safety, ochrana spotřebitele, bezpečnost potravin
Citation
ISSN
ISBN