Udržitelnost v kontextu hotelových zařízení

Abstract
Bakalářská práce se zabývá tématem udržitelnosti, která je v dnešním světě důležitým pojmem a každý by se měl soustředit na zodpovědné chování k životnímu prostředí. Cílem této práce je komparace udržitelných postupů v konkrétních hotelových zařízeních a na základě toho zjistit, rozdíly, které se v jejich provozu vyskytují v závislosti na různých podmínkách, jako je forma podnikání nebo poloha. Účelem toho je zvýšit povědomí společnosti prostřednictvím hotelových hostů o tomto tématu a zamyslet se nad dopady, které by mohly způsobit problémy. Dalším cílem je motivovat podnikatelské subjekty, které jsou součástí hotelnictví k implementaci udržitelných postupů do svých podniků, aby dále napomohly k lepším podmínkám pro život. V první části této práce je uvedeno mnoho definic na téma udržitelnosti, jak se tato problematika vyvíjela v průběhu času. Následně jsou vymezeny konkrétní aktivity, které mají pozitivní vliv na přírodu a společnost. V praktické části je analyzována činnost související s udržitelností dvou hotelových zařízení - Clarion Grandhotel Zlatý Lev a Insel der Sinne. V poslední části této práce je zhodnocení aktivit obou hotelů a navržena další řešení, která by mohly napomoci dalšímu podnikání v hotelovém průmyslu.
The bachelor thesis deals with the topic of sustainability, which is an important concept in today´s world and everyone should focus on responsible behaviour towards the environment. The aim of this thesis is to compare Sustainable practices in specific hotel establishments and based on this, to find out the differences that occur in their operations based on differences conditions such as the form of business or their location. The purpose of this is to increase the awareness of society through hotel guests on this topic and to reflect on the impact that could cause problems. Another objective is to motivate the business entities that are part of the hotel industry to implement Sustainable practices in their business to further help in making a better place to live. In the first part of this thesis, many definitions on the topic of sustainability as it has progressed over time are given. Subsequently, specific activities that have a positive impact on nature and society are defined. In the practical part the sustainability related activities of two hotel Facilities Clarion Grandhotel Golden Lion and Insel der Sinne are analysed. In the last part of this thesis the assets of both hotels are evaluated and further solutions are proposed that could help further the hotel industry.
Description
Subject(s)
Ekohotel, hotelnictví, hotelová zařízení, společenská odpovědnost, udržitelnost
Citation
ISSN
ISBN