Bezdrátový snímač environmentálních veličin

Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a realizací bezdrátového environmentálního senzoru pro centrální jednotku Tecomat Foxtrot, který je určený k měření prachových částic, ozónu, oxidu siřičitého a oxidu dusičitého. V první části práce je čtenář seznámen s jednotlivými měřenými environmentálními veličinami, nízkopříkonovými bezdrátovými komunikacemi, Li-Ion bateriemi a centrální jednotkou Foxtrot. Teoretické poznatky jsou poté využity v praktické části při návrhu senzoru, kde je popsán postup návrhu hardwaru i softwaru. V závěru práce je pak s výsledným senzorem provedeno měření, jehož data jsou porovnána s naměřenými daty stanice Českéhohydrometeorologického ústavu.
This work deals with the design and implementation of a wireless environmental sensor for the Tecomat Foxtrot central unit. It is designed to measure particulate matter, ozone, sulfur dioxide and nitrogen dioxide. In the first part of the work, the reader is introduced to with the environmental quantities measured, low-power wireless communications, Li-Ion batteries and the Foxtrot central unit. Theoretical background is then used in the practical part while designing the sensor. The process of hardware and software design is described. The designed sensor was used in practice and the gained data compared with the official data of the Czech Hydrometeorological Institute station.
Description
Subject(s)
Environmentální senzor, Bezdrátový, Prachové částice, Ozón, Oxid siřičitý, Oxid dusičitý, LPWAN, RFox2, Foxtrot, Environmental sensor, Wireless, Particulate matter, Ozone, Sulfur dioxide, Nitrogen dioxide, LPWAN, RFox2, Foxtrot
Citation
ISSN
ISBN