Návrh optimalizace mzdových nákladů dělnických profesí ve vybraném podniku

Abstract
Hlavním cílem bakalářské práce je odhalit nedostatky a navrhnout řešení týkající se odměňování zaměstnanců ve vybraném podniku. Předmětem je charakteristika mzdové agendy, její účetní a daňové aspekty a dopady na mzdové náklady. V první kapitole teoretické části se práce zaobírá vymezením základních pojmů vztahujícím se ke mzdovému účetnictví. V druhé kapitole jsou zobrazeny daňové aspekty, které představují povinné odvody z mezd zaměstnanců a jejich konkrétní promítnutí do účetnictví. Obě teoretické části jsou provedeny na základě literární rešerše. Druhá část je věnována zobrazení praktické činnosti vybraného podniku a zahrnuje jeho charakteristiku a politiku odměňování. Na základě této analytické deskripce jsou navrženy případné možné změny v celkovém mzdovém systému podniku a následné vyhodnocení.
The main goal of the bachelor's thesis is to reveal shortcomings and propose solutions concerning the remuneration of employees in the selected company. The subject is the characteristics of the wage agenda, its accounting and tax aspects and the impact on wage costs. In the first chapters of the theoretical part, the work deals with the definition of basic concepts related to payroll accounting. The second chapter shows the tax aspects, which represent the mandatory levies on employees' wages and their specific reflection in accounting. Both theoretical parts are based on a literature search. The second part is devoted to depicting the practical activities of the selected company, which includes its characteristics and remuneration policy. Based on this analytical description, possible changes in the overall payroll system of the company and subsequent evaluation are proposed.
Description
Subject(s)
Daň z příjmů fyzických osob, minimální a zaručená mzda, mzdové náklady, odměňování, práce přesčas, průměrný výdělek, rozvržení pracovní doby, sociální pojištění, vyrovnávací období, zdravotní pojištění, Average earnings, compensation period, health insurance, labor costs, minimum and guaranteed wages, overtime work, personal income tax, remuneration, social insurance, working time arrangements
Citation
ISSN
ISBN