Důchodový systém vybraných zemí jako zdroj inspirace pro reformu v České republice

Abstract
Bakalářská práce se věnuje systémům důchodového zabezpečení v České republice, v Německu a v Kanadě. Popsány jsou jednotlivé pilíře důchodového systému a detailněji je rozebráno placení příspěvků zaměstnanci a osobami samostatně výdělečně činnými a následné důchodové dávky u obou skupin. Cílem práce je navrhnout v České republice změny v této oblasti, jelikož poměr těchto ukazatelů je znatelně rozdílný u zaměstnanců a osob samostatně výdělečně činných. Zdrojem inspirace pro návrhy změn jsou důchodové systémy ve vybraných zemích.
The bachelor thesis deals with pension systems in the Czech Republic, Germany and Canada. The individual pillars of the pension system are described and the payment of contributions by employees and self-employed persons and the incoming pensions for both groups are discussed in more detail. The aim of this work is to suggest changes in this area in the Czech Republic, as the ratio of these indicators is noticeably different for employees and the self-employed. Pension systems in selected countries are a source of inspiration for suggestions for change.
Description
Subject(s)
Důchodový systém, příspěvky, důchodové dávky, osoba samostatně výdělečně činná, důchodové pojištění, Pension system, contributions, pensions, self-employed, pension insurance
Citation
ISSN
ISBN