V zajetí prostoru

Abstract
Cílem bakalářské práce je prostorová vizuální instalace, která prozkoumává vztah mezi člověkem a prostorem. Přesněji vztah jejich vzájemné existence a přítomnosti mezi nimi. Jádrem instalace je krychle. Na všechny pohledové plochy krychle jsou současně promítány projekce, které se snaží popsat prostor, který není možný v prostoru žitém. Stejně jako projekce, je součástí mé instalace i divák, který přichází do kontaktu s krychlí, nezůstává ukotvený na jednom místě, může pozorovat maximálně 2 projekce současně, je vyzýván objekt obcházet, vést s ním dialog a objevovat celý jeho příběh. Vzniká konfrontace prostorů bez přítomností člověka a s ní.
The aim of the bachelor thesis is a spatial visual installation that explores the relationship between man and space. More precisely, the relationship of their mutual existence and the presence between them. The core of the installation is the cube. At the same time, projections are projected on all cube visual areas that try to describe a space that is not possible in the rye space. Like the projection, my installation is part of my installation, which comes into contact with the cube, does not remain anchored in one place, can observe a maximum of 2 projections at the same time, is urged to circumvent the object, lead with it dialogue and discover its whole story. There is a confrontation of spaces without the presence of man and with it.
Description
Subject(s)
Prostor, člověk, divák, objekt, projekce, vztah, vnímání, objevování, pohyb, život, Space, human, viewer, object, projection, relationship, perception, discovery, movement, life
Citation
ISSN
ISBN