Znalosti středoškoláků o syndromu týraného, zneužívaného a zanedbávaného dítěte

Abstract
Bakalářská práce se zabývá syndromem týraného, zanedbávaného a zneužívaného dítěte neboli syndromem CAN. V práci je popsána obecná definice syndromu i jeho jednotlivých forem. Dále je definován rizikový dospělý a rizikové dítě. Práce také zahrnuje ochranu dětí, jako je preventivní činnost, ohlašovací povinnost, trestně právní úprava a zneužívání dětí na internetu. Pomocí dotazníkového šetření byly zjištěny a porovnány vědomosti středoškoláků v Libereckém kraji.
The bachelor thesis deals with the syndrome of abused, neglected and abused child or CAN syndrome. The work describes the general definition of the syndrome and its various forms. Furthermore, a high-risk adult and a high-risk child are defined. The work also includes the protection of children as a preventive activity, reporting obligations, criminal law and child abuse on the Internet. Using a questionnaire survey, the knowledge of high school students in the Liberec region was identified and compared.
Description
Subject(s)
Münchhausenův syndrom, násilí na dětech, práva dětí, rodina, sexuálně zneužívané děti syndrom CAN, trestné činy proti dětem, týrané děti, zneužívané děti, zanedbávané děti, Abused children, CAN syndrome, child abuse, children's rights, crimes against children, family, münchhausen's syndrome, neglect children, sexually abused children, violence against children
Citation
ISSN
ISBN