Aspekty předlužení na Frýdlantsku

Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na tematiku aspektů předlužení na Frýdlantsku. Cílem bakalářské práce je zjistit hlavní aspekty předlužení u klientů dluhového poradenství poskytovaného na Frýdlantsku. Práce je rozdělena na teoretickou a empirickou část. Teoretická část vysvětluje teoretické pojmy související s problematikou závazků a jejich vymáháním a dále pak pojmy související se sociální prací s předluženými klienty. Empirická část prezentuje informace o kvantitativním a kvalitativním výzkumném šetření a výstupy z něj. Kvantitativní výzkumné šetření bylo realizováno obsahovou analýzou dokumentů - přehledu případů předlužených klientů dluhového poradenství - a kvalitativní výzkum byl realizován formou rozhovorů s dluhovými poradci.
This bachelor thesis is focused on aspects of indebtedness in Frýdlant region. The aim of the thesis is to explore and describe the main aspects of indebtedness of clients of debt advice services in Frýdlant region. The bachelor thesis is devided into theoretical and empirical part. Theoretical part demonstrates theoretical terms related to debts recovering. It also covers terms related to social work with over-indebted people. Empirical part shows information about qualitative and quantitative research strategies. Quantitative research was realised by document analysis using abstract of the case studies. Qualitative research uses narrative interview with debt advisors.
Description
Subject(s)
Dluhové poradenství, předlužení, exekuce, insolvence, finanční gramotnost, sociální práce, Debt advice, indebtedness, execution, insolvency, financial literacy, social work
Citation
ISSN
ISBN