Nástroj pro vizualizace časových řad

Abstract
Cílem této práce je tvorba nástroje pro vizualizaci časových řad,respektive zpracování csv souborů obsahující data, která se měnilav čase, a přehledně je zobrazovat. Jako řešení byla vytvořena webováaplikace, postavená na Javascriptu, využívající hlavně knihovnuD3.js. Pro účely práce byla vytvořena i serverová backend aplikace,využívající prostředí Node.js, k usnadnění manipulace s datya možnosti uchovávat dlouhodobě data v databázi. Celá aplikacetak poskytuje jednoduché, ale efektivní nástroje pro manipulacis daty, jejich zobrazování do grafů, a také nástroje pro práci s grafysamotnými, které v konkurenčních řešení mnohdy chybí.
Goal of this project is to create a tool that visualizes time seriesdata, or more accurately a tool that processes csv files containingdata that has changed over time, and show them clearly to a user.Whole web application was made as a solution. This web applicationis built on JavaScript and mainly uses D3.js library. Forneeds of this project backend server application was made, so datamanipulation is easier and so whole project can store data in longterm database. Whole application then provides easy yet effectivetools to manipulate data, display them in plots and it also providestools that work with plots themself, that are mostly missing incompetition's solutions.
Description
Subject(s)
vizualizace, časových řad, data, v čase, webováaplikace, D3.js, Node.js, csv, server, visualization, time series, data, web, application, D3.js, Node.js, csv, server
Citation
ISSN
ISBN