Work-life balance ve vybraném podniku

Abstract
Diplomová práce řeší problematiku work-life balance (WLB) ve vybraném subjektu. V prvních kapitolách jsou popsána teoretická východiska, na která navazuje praktická část. Práce se také zabývá problematikou společenské odpovědnosti firem, konfliktem rolí a generacemi z pohledu WLB. Dále se teoretická část věnuje opatřením na podporu harmonizace rodinného a pracovního života. Podrobněji popsána jsou především firemní opatření. Praktická část se nejprve zaobírá charakteristikou vybraného subjektu, v další části je provedena analýza, díky které je možné identifikovat současné opatření pro podporu WLB, a také je provedena analýza nákladů společnosti konceptu harmonizace rodinného a pracovního života. Poslední, stěžejní část práce, se zabývá dotazníkovým šetřením, které se zaměřuje nejen na stávající rovnováhu zaměstnanců, ale i na současný stav nástrojů, které společnost zaměstnancům nabízí. V závěru práce jsou na základě zjištěných nedostatků navrhnuta doporučení, která by mohla vést ke zlepšení situace.
Diploma thesis deals with the issue of work-life balance in a selected subject. In the first part of the diploma thesis there are described theoretical starting points, which are followed by the practical part. At the first place, this work delays with problematic of corporate social responsibility, concept work-life balance, role conflict and differences in generation. Further more, the theoretical part deals with work-life balance meansures and more specifically describes corporace meansures, which the practical part of the work is focused on. The practical part describes firstly the characteristics of selected subject, followed by analysis of the work-life balance meansures and also analysis of company's cost for work-life balance. The last, pivotal part deals with a questionnaire survey, which focused current balance of employees and current state of work-life balance mensures, that the company offers to emplayees. At the end of the work, there are recommendatios, which can help situation on company.
Description
Subject(s)
Rovnováha pracovního a rodinného života, společenská odpovědnost firem, prorodinná opatření, práce z domova, flexibilní formy práce, Work-life balance, corporate social responsibility, work-life balance meansures, homeoffice, flexible form of work
Citation
ISSN
ISBN