Experimentální ověření Talbot-Plateova zákona v režimu nočního vidění

Abstract
Diplomová práce navazuje na přechozí projekty provedené v tomto směru na Technické univerzitě v Liberci ve smyslu ověřování Talbot-Plateova zákona při různých podmínkách. Tato práce by se měla věnovat ověřování Talbot-Plateova zákona na bílém světle v podmínkách nočního vidění. Teoretická část práce se věnuje anatomickofyziologickými základy, které se týkají vnímání světla lidským okem a vlastností skotopického vidění. Dále teoretická část obsahuje vybrané fyzikální vlastnosti světla a LED a shrnutí dosavadních poznatků a experimentůtýkajících se Talbot-Plateova zákona. Cílem práce je ověření, zda je pulzující světlo generované LED vnímáno stejně jasně, jako světlo stálé s jasem rovným průměrné hodnotě pulzujícího zdroje v případě adaptace lidského zraku na noční vidění.
The diploma thesis should build on previous projects carried out at Technical University of Liberec in the sense of TP law verification under different conditions. This diploma thesis should pay attention to TP law verification on white light in night vision conditions. The theoretical part of the work should be devoted to the anatomical-physiological fundamentals related to a light perception by a human eye and properties of scotopic vision. Further it contains selected physical properties of light and LEDs and summary ofpresent knowledge and experiments concerning the Talbot- Plateau law. The aim of the work is to verify whether a pulsating light generated by LEDs is percieved as clearly as a stable light with a brightness equal to the average value of a pulsating light source in the case of adaption to nightvision.
Description
Subject(s)
Talbot-Plateaův zákon, Broca-Sulzerův efekt, skotopické vidění, neviditelný flicker, LED spektrum, barvocit, kontrastní citlivost, sítnice, frekvenční vlastnosti sítnice, efekt zvýšení vnímání jasu, Talbot-Plateau law, Broca-Sulzer effect, scotopic vision, invisible flicker, LED spectrum, colour blindness, contrast sensitivity, retinal frequency properties, brightness enhancement effect
Citation
ISSN
ISBN