Finanční služby pro zajištění na stáří

Abstract
Tato bakalářská práce s názvem Finanční služby pro zajištění na stáří představuje vybrané spořicí a investiční produkty na českém trhu, včetně třetího pilíře důchodového systému České republiky, které umožňují zajištění optimální výše příjmu v důchodovém věku. Nejprve práce popisuje a legislativně vymezuje jednotlivé vybrané produkty. Následně využívá na základě teoretické části vytvořený manuál pro lidi v produktivním věku, kteří se rozhodnou zajistit na stáří, a vyhodnocuje jím již konkrétní produkty pomocí vícekriteriální analýzy variant na základě preferencí fiktivní osoby. Komparace je založena na srovnání výsledků jednotlivých analýz s cílem vybrat lepší produkt z konkurenční dvojice a poté zvolit nejvýhodnější variantu pro konkrétní zájemkyni, a tím je demonstrováno využití manuálu.
This bachelor thesis entitled Financial Services for Ensuring to Old Age presents selected savings and investment products on the Czech market, including the third pillar of the pension system of the Czech Republic, which allow the provision of optimal income at retirement age. First, the work describes and legislatively defines individual selected products. Subsequently, based on the theoretical part, it uses a manual created for people of productive age who decide to provide for old age, and it uses it to evaluate specific products using multi-criteria analysis of variants based on the preferences of a fictitious person. The comparison is based on a comparison of the results of individual analyses in order to select a better product from a competing pair and then choose the most advantageous variant for a particular applicant, thus demonstrating the use of the manual.
Description
Subject(s)
doplňkové penzijní připojištění, důchodové pojištění, důchodový systém, investiční životní pojištění, kolektivní pravidelné investování, penzijní připojištění se státním příspěvkem, collective regular investment, investment life insurance, pension insurance, pension system, retirement supplemental insurance with state contribution, supplementary pension savings
Citation
ISSN
ISBN