Hodnocení žáků na střední odborné škole

Abstract
Bakalářská práce na téma hodnocení žáků na střední odborné škole se zabývá tématem, které je nedílnou součástí aktivit během výuky. Cílem bakalářské práce je zjistit názory žáků vybrané střední odborné školy na způsob hodnocení učitelů v ekonomických předmětech. Úvod práce se věnuje hodnocení žáků ve vyučování obecně a tato část je zaměřena na definování různých forem hodnocení, cílů hodnocení a fází hodnotícího procesu. V práci jsou zmíněny také funkce školního hodnocení, které s hodnocením žáků úzce souvisí. Prostor je zde věnován formám hodnocení a to zejména klasifikaci a slovnímu hodnocení. V práci je řešena i objektivnost školního hodnocení a sebehodnocení žáků. Praktická část je zpracována pomocí dotazníkového šetření, které bylo prováděno na Obchodní akademii, Hotelové škole a Střední odborné škole v Turnově. V závěru je provedena diskuze k získaným výsledkům dotazníkového šetření.
The bachelor's thesis on the topic of evaluation of pupils at a vocational school deals with a topic that is an integral part of activities during teaching. The aim of the bachelor's thesis is to find out the opinions of students of a selected vocational school on the method of teacher evaluation in economics. The introduction deals with the evaluation of pupils in teaching in general and this part is focused on defining various forms of assessment, the objectives of assessment and the stages of the assessment process. The work also mentions the functions of school evaluation, which are closely related to the evaluation of pupils. The space here is devoted to forms of evaluation, especially classification and verbal evaluation. The work also addresses the objectivity of school evaluation and self-assessment of pupils. The practical part is processed using a questionnaire survey, which was conducted at the Obchodní akademie, Hotelová škola, Střední odborná škola in Turnov. In the end, a discussion is made on the results of the questionnaire survey.
Description
Subject(s)
Cíle hodnocení, formativní hodnocení, formy hodnocení, funkce hodnocení, hodnocení, objektivnost hodnocení, sebehodnocení, sumativní hodnocení, Evaluation goals, formative assessment, forms of evaluation, evaluation function, evaluation, objectivity of evaluation, self-assessment, summative evaluation
Citation
ISSN
ISBN