Inovační proces vybraného podniku v oblasti potravinářské produkce

Abstract
Diplomová práce se zabývá inovačními procesy ve vybraném podniku typu MSP. Jejím hlavním cílem je vyhodnocení inovačního projektu a následný návrh metodického postupu realizace těchto projektů ve vazbě na různé zdroje financování.Teoretická rovina práce se nejprve zaměřuje na klíčové pojmy důležité k pochopení dané problematiky. Mezi ně patří zejména vymezení inovací, její klasifikace, ale i pojmy jako například konkurenceschopnost, které s inovacemi souvisejí. Dále diplomová práce definuje malé a střední podniky, jejich důležitost a inovační potenciál.V rámci praktické části je zprvu představena společnost, její inovační činnost a v návaznosti na to konkrétní inovační projekty. V této práci byl stěžejní projekt hrazený z dotačního titulu. Proto diplomová práce popisuje celý proces tohoto inovačního projektu a jeho následné vyhodnocení dle monitorovacích zpráv a za pomoci názorů zaměstnanců.
The diploma thesis deals with innovation processes in the SME type company. Its main target is to evaluate the innovation project and suggest a methodological procedure for the implementation of these projects in relation to various sources of funding. The theoretical level of the work first focuses on key concepts that are important for understanding. These include the definition of innovation, its classification, but also concepts such as competitiveness, which are related to innovation. Furthermore, the diploma thesis defines small and medium-sized enterprises, their importance and innovation potential. The practical part introduces the company, its innovative activities, and specific innovative projects. The main project of this work was funded by the grant. Therefore, the diploma thesis describes the whole process of this innovative project and its subsequent evaluation according to monitoring reports and from the opinions of employees.
Description
Subject(s)
Inovace, typy inovací, konkurenční výhoda, inovace a konkurenceschopnost, inovační proces, technologický pokrok, malé a střední podniky, dotace, projekt, Innovation, types of innovation, competitive advantage, innovation and competitiveness, innovation process, technological progress, small and medium enterprises, subsidy, project
Citation
ISSN
ISBN