Experimentální plocha

Abstract
Diplomová práce se zabývá možnostmi dialogu s divákem a řeší nové techniky fotky, malby, grafiky a nových médii ve veřejném prostoru. Cílem práce je vytvořit experimentální plochu, na které budu spolupracovat s několika umělci. Vytvoříme díla, která z nevýhod, jako je nestálost a vnější vlivy veřejného prostoru, změníme ve výhody. Já svou instalaci směřuji na práci s plakátem, jeho vznik a jeho úmyslné stržení, které připomíná vrstvení reklamních plakátů. Do diplomové práce jsem zahrnula historii od 50. let, kdy umělci začali tvořit mimo galerie, netradiční galerie v Česku, graffiti a street art.1. Koncept2. Vizualizace, fotodokumentace, videodokumentace3. Průvodní teoretická zpráva ve formátu A3 nebo A4 (minimum 60 normostran A4) v pevné vazbě, včetně zadání práce a prohlášení o autorském právu. Zpráva obsahuje mezi jinými úvod, přehled literatury a zdrojů, výsledky a diskuzi a řídí se specifikacemi v dokumentu Požadavky na vypracování diplomové práce - KED. Zdroje musí být citované dle Harvard systému. Dále dle Směrnice rektora TUL č. 5/2018.4. Elektronická podoba všech částí bakalářské práce (akceptovatelné formáty pdf, pdf/A).5. V systému STAG (Moje studium-Kvalifikační práce-Doplnit údaje o práci) vložit veškerá data o práci a soubor obsahující kompletní výkresovou i textovou dokumentaci, průvodní zprávu, technickou zprávu a doplnit související textová pole.
The diploma thesis deals with the possibilities of dialogue with the viewer and solves new techniques of photography, painting, graphics and new media in public space. The aim of the work is to create an experimental surface on which I will work with several artists. We will create works that turn disadvantages such as instability and external influences of public space into advantages. I direct my installation to work with a poster, its creation and its deliberate removal, which is reminiscent of the layering of advertising posters. In my diploma thesis I included the history from the 50's, when artists started to create outside the gallery, non-traditional galleries in the Czech Republic and street art.
Description
Subject(s)
veřejný prostor, galerie, experiment, konfrontace, street art, kurátor, umění, public space, gallery, experiment, confrontation, street art, curator, art
Citation
ISSN
ISBN