Československá civilní rozvědka v Kanadě v době tzv. studené války a její aktivity proti československým exulantům

Abstract
Cílem diplomové práce je na základě analýzy pramenů (především dokumentů z Archivu bezpečnostních složek) a jejich komparace s poznatky z odbornéliteratury rekonstruovat aktivity československé civilní rozvědky v Kanadě během tzv. studené války. Ty byly vedeny proti původním československým občanům,kteří se z nejrůznějších důvodů rozhodli odejít do kanadského exilu. Vedle obecné charakteristiky se detailně zaměřím na vybrané konkrétní případy.
The aim of the diploma thesis is to reconstruct the activities of the Czechoslovak civilian intelligence service in Canada during the so called Cold War by means of analysis and comparison of historical sources and findings of literature. These activities were led against the Czechoslovak citizens who decided to go into Canadian exile for various reasons. In addition to the general characteristic, I will focus in detail on selected specific cases.
Description
Subject(s)
Rozvědka, zpravodajské služby, exulanti, krajanské organizace, Československo, Kanada, Montreal, Ottawa, rezidentura, špionáž, Intelligence service, espionage, exiles, compatriot organizations, Czechoslovakia, Canada, Montreal, Ottawa, residention, intelligence
Citation
ISSN
ISBN