Poruchy chování dětí v základních školách

Abstract
Bakalářská práce se zabývala poruchami chování dětí na druhém stupni základních škol. Cílem bakalářské práce bylo prozkoumat problematiku poruch chování dětí v základních školách a zjistit, které poruchy chování se u dětí vyskytují nejčastěji. Tyto údaje byly získány průzkumem provedeným na osmi základních školách, které se nacházejí v Libereckém kraji. Práce byla rozdělena na dvě hlavní části. Jedná se o část teoretickou, která byla zpracována za pomoci odborné literatury a část empirickou, která byla realizována dotazníkovým šetřením. V teoretické části jsme definovali pojem poruchy chování, zaměřili jsme se na příčiny vzniku poruch chování a klasifikaci. Zároveň byla popsána psychologická charakteristika dítěte s poruchou chování a fáze prevence a náprava poruch chování. Velká část teoretické práce se zabývala jednotlivými typy poruch chování. Poslední kapitola byla zaměřena na vymezení rozdílů mezi mladším školním věkem a pubertou. V empirické části byly pomocí grafů zobrazeny a následně popsány výsledky a shrnutí výsledků dotazníkového šetření, závěr bakalářské práce posuzoval naplnění stanovených cílů.
The bachelor's thesis deals with conduct disorders in children attending primary schools, specifically the lower secondary level. The aim of the thesis was to explore conduct disorders in children at primary schools and find out which conduct disorders occur most often. The data are based on a survey conducted at eight primary schools in the Liberec Region. The thesis has been divided into two main sections. The theoretical section is based on expert literature and the empirical section is based on survey research. The first section defines the concept of conduct disorders and focuses on their causes and classification, including psychological characteristics of a child with a conduct disorder, the prevention and treatment. A major part of the theoretical section investigates the individual types of conduct disorders. The final chapter of the section specifies the differences between the younger school age and puberty. The empirical section includes graphs showing the results and analyses the findings of the survey research. Finally, the thesis goals are assessed and evaluated.
Description
Subject(s)
Poruchy chování, příčiny vzniku poruch chování, klasifikace poruch chování, žák s poruchou chování, dítě s poruchou chování, typy poruch chování, základní škola, Conduct disorders, causes of conduct disorders, conduct disorders classification, a pupil with a conduct disorder, a child with a conduct disorder, types of conduct disorders, primary school
Citation
ISSN
ISBN