Kynologický kroužek jako volnočasová aktivita pro děti a mládež

Abstract
Tato bakalářská práce si klade za cíl navrhnout, realizovat a vyhodnotit volnočasové aktivity v kynologickém kroužku. V teoretické části definuji volný čas i kynologii, popisuji aktivity, které jsou vhodné pro děti a mládež. Při tvorbě kroužku jsem zohlednila předchozí kynologickou zkušenost účastníků a jejich věk. Kynologický kroužek probíhal od října 2019 do února 2020 a celkem měl 10 lekcí. K vyhodnocení praktické části byly použity dva dotazníky, pozorování a rozhovory, které proběhly měsíc po skončení kroužku s rodiči a s nejstarším účastníkem kroužku. Mnou předem stanovené cíle byly z větší části naplněny, bylo jich převážně dosaženo.
The aim of this bachelor thesis is to design, practice and evaluate leisure time activities in the cynology club. I define leisure time and cynology in the theoretical part and I describe activities that are suitable for a children and an youth. When I was creating the club, I took into account the previous cynological experience of participants and their age. The cynology club was in operation between October 2019 to February 2020 and consisted of 10 lessons. Two questioners were used to evaluate the practical part, observations and interviews with parents and with the oldest participant of the club, which was conducted one month after the club had ceased to exist. My predetermined goals were achieved almost completely.
Description
Subject(s)
výchova, vzdělávání, pedagogika volného času, volný čas, kroužek, kynologie, psí sporty, upbringing, education, pedagogy of free time, leisure time, club, cynology, dog sports
Citation
ISSN
ISBN