Programovatelná chytrá domácnost

Abstract
Práce shrnuje postupy a problémy při vývoji komplexního systému pro ovládání chytré domácnosti pomocí fyzických tlačítek, webové aplikace a hlasových asistentů. Kromě ovládání je řešen sběr dat do cloudového úložiště a jejich zobrazení v grafech webové aplikace. První část práce je věnována specifikaci technických požadavků centrální jednotky, analýze a výběru komponent. Druhá část popisuje metody a technologie zvolené pro implementaci navržené architektury. Výsledkem je demonstrační panel, webová aplikace a poznatky o výhodách a nevýhodách vytvořeného konceptu.
The thesis summarizes development process, procedures and problems related to a comprehensive system for controlling a smart home with physical controls, a web application and voice assistants. In addition to control, the thesis deals with a cloud storage to collect data and graphs in the web application to display data. The first part is devoted to the central unit technical requirements specification, an analysis and component selection. The second part describes designed architecture implementation using the chosen technologies and methods. The result is a demonstration panel, the web application and the knowledge about the pros and cons of the created concept.
Description
Subject(s)
chytrá domácnost, integrace hlasového asistenta, webová aplikace, programovatelný dům s PLC, systém Tecomat Foxtrot, zpracování a zobrazení dat, smart home, integration of voice assistant, web application, programmable house with PLC, Tecomat Foxtrot system, data management and visualization
Citation
ISSN
ISBN