Business Intelligence Tools for Supporting Core Web Activities in a Small Company

Abstract
Tato práce se zaměřuje na aplikaci nástrojů obchodní inteligence s cílem optimalizovat webové aktivity a obchodní rozhodnutí na základě webových dat v malé společnosti. Primárním cílem je navrhnout řešení datového skladu, které usnadní ukládání velkých objemů dat, optimalizuje webové aktivity společnosti a usnadňuje obchodní rozhodnutí na základě webových dat.Teoretická část informuje čtenáře o konceptu obchodní inteligence a objasňuje fungování systému správy databází a jak vyvinout vyhovující architekturu pro systém správy databází. Kromě toho jsou důkladně analyzovány nástroje pro modelování podnikových procesů, které jsou využívány pro dynamické znázornění obchodních rozhodnutí, která mohou být odvozena na základě webových dat.Praktická část se zabývá návrhem efektivního datového skladu pro ukládání dat a návrhem dotazů pro zobrazení a analýzu dat podle požadavků uživatele. Praktická část také ilustruje několik obchodních procesů používaných pro webové aktivity, které jsou podporovány navrhovaným datového skladu. Omezení jsou analyzována v diskusní části a souvisí s neschopností začlenit realistická data a odhodláním postavit datový sklad místo využití webových analytických řešení. V závěru jsou vysvětleny dosažené výsledky a důsledky budoucího výzkumu.
The present thesis focuses on the application of business intelligence tools to optimize web activities and business decisions based on web data in a small company. The primary objective is to propose a data warehouse solution which facilitates the storage of large data volumes, optimizes company's web activities, and facilitates business decisions based on the web data.The theoretical part informs the reader about the concept of business intelligence and sheds some light on the functioning of database management system and how to develop a suitable architecture for the database management system. Moreover, the business process modelling tools which are utilized for the dynamic representation of the business decisions that may be inferred based on web data are thoroughly analyzed.The practical part deals with designing an efficient data warehouse for the storage of data and to design queries to display and analyze the data as required by the user. The practical part also illustrates few business processes used for web-based activities which are supported by the proposed data warehouse design. Limitations are analyzed in the discussion section and are related to the inability to incorporate realistic data, and the determination to construct a data warehouse instead of utilizing web analytics solutions. Finally, the achieved results as well as the implication of future research are explained in the conclusions section.
Description
Subject(s)
Databáze, obchodní zpravodajství, datový sklad, webové aktivity, malá restaurace, Databases, Business Intelligence, Data Warehouse, Web Activities, Small Restaurant
Citation
ISSN
ISBN