Zhodnocení výkonnosti výrobního podniku za pomocí vybraných ukazatelů

Abstract
Cílem diplomové práce je prostřednictvím vybraných ukazatelů posouzení finanční situace zvoleného výrobního podniku. První část diplomové práce se věnuje problematice hodnocení výkonnosti podniku z teoretického hlediska. Jsou vymezeny základní pojmy a možnosti provedení dané analýzy. Poté je v praktické části představen sledovaný podnik a následně je provedena samotná analýza finančního zdraví daného podniku během sledovaných let 2014 - 2018. Na závěr jsou na základě údajů zjištěných prostřednictvím finanční analýzy navržena doporučení, která by mohla přispět k lepším výkonům a tím zlepšit finanční zdraví vybraného podniku.
The aim of the diploma thesis is by using selected indicators to assess the financial situation of chosen company. The first part of the diploma thesis deals with the evaluation of company performance by using theoretical perspective. Subsequently, in the practical part the company is characterized and the financial analysis of financial health of the company during years 2014 - 2018 is performed. At the end, based on data obtained by using the financial analysis some recommendations are suggested that should improve company performance and subsequently lead to enhancing financial health of selected company.
Description
Subject(s)
Analýza výkonnosti, bankrotní modely, bonitní modely, poměrové ukazatele, ukazatel ekonomické přidané hodnoty, ukazatelé výkonnosti, Analysis of performance, bankruptcy models, creditworthiness models, EVA indicator, performance indicators, ratio indicators
Citation
ISSN
ISBN