Žižkov dead ends

Abstract
V této práci se zabývám zpracováním veřejných prostor, které jsou umístěny na hranici mezi městskou zástavbou Žižkova a přírodním areálem vrchu Vítkova. Tyto prostory oživuji a pomocí nich propojuji Žižkov a Vítkov. V návrhu, který se opírá o vlastní pozorování a zkoumání těchto prostor, aplikuji principy městských zásahů a také pracuji s architektonickými prvky. Ke každému místu jsem se snažila najít individuální přístup. Výsledkem je koncepční řešení vybraných míst, které nabízí nové možnosti jejich využití a zároveň je spojuje dohromady do jednoho veřejného prostoru.
In this project I elaborate public spaces, which are located at the edge of the Žižkov built-up area and the natural area of Vítkov hill. By reviving these places I want to interconnect the city district and recreational zone of Vítkov. In conceptual solution, that is based on my personal observation and research of these places, I apply principles of urban interventions combining with architectural approach. During the work I tried to work individually with every selected place. As a result, all places provide new opportunities for public usage and all together create one multifunctional, diverse public space.
Description
Subject(s)
Žižkov, Vítkov, městské zásahy, propojení, intervence, veřejný prostor, placemaking, Zizkov, Vitkov, urban interventions, connection, public space, placemaking
Citation
ISSN
ISBN