Porodní dům, Podolské schody, Praha

Abstract
Cílem práce je návrh Porodního domu, včetně výběru vhodné lokality. Porodní dům je pojímán jako nový typologický druh nemocničního zařízení s lidskou tváří, které nabízí jak bezpečí porodnice, tak intimní atmosféru a vybavení pro přirozený, fyziologický porod. Slouží také jako komunitní a edukační centrum pro nastávající rodiče a mladé rodiny. Součástí práce je zvolení náplně stavby, použití vhodných výrazových prostředků pro novou typologii i práce s emoční složkou interiéru.
The goal of Diploma Thesis is design of a Midwifery Unit, including the selection of a suitable location/site. Midwifery Unit is a new type of medical building with a human face, which can provide both the safety of a maternity hospital and the private atmosphere and equipment for physiological labour. It is also a community and educational center for future parents and young families. Part of the design process is a selection of functions of Midwifery Unit and finding a suitable design for new typology as well as including the emotional elements of the interior.
Description
Subject(s)
porodní dům, Praha, Podolské schody, Podolí, porod, porodní asistentka, komunitní centrum, mateřské centrum, midwifery unit, Prague, Podolské schody, Podolí, labour, midwife, community center, maternity center
Citation
ISSN
ISBN