Politika a investiční strategie produktů investičního životního pojištění

Abstract
Diplomová práce se zabývá produkty investičního životního pojištění. Zkoumá nabízené investiční strategie a srovnává produkty dostupné na trhu. V práci jsou zmíněny základní informace týkající se produktů pojišťovnictví, životního pojištění a podrobněji analyzovány produkty investičního životního pojištění, jejich možné rozdíly a rizika, která z tohoto druhu pojištění plynou. Nosnou částí práce jsou případové studie, které slouží pro srovnání produktů na konkrétním modelovém uživateli. V práci jsem se snažila vystihnout pro koho je daný produkt určený a podle jakých kritérií se při výběru konkrétního produktu rozhodovat. Nabídka produktů a investičních strategií je na trhu široká, proto byly vybrány jen aktuálně nabízené produkty společností, které mají v současné době největší tržní podíly. Závěr práce je zaměřen na zhodnocení situace a zdůraznění klíčových výsledků, které z práce vyplývají. Cílem práce je srovnání investičních strategií produktů investičního životního pojištění a jejich postavení na trhu.
The diploma thesis deals with Policy and investment strategy of investment life insurance products. It examines the offered investment strategies and compares the products available at the market. In this work are mentioned basic information about insurance products, life insurance and analyzed in more detail united linked insurance products, their possible differences and risks that arise from this type of insurance. The main part of the work are case studies, which serve to compare products on a specific model user. In my work I tried to describe for whom the given product is intended and according to what criteria to decide when choosing a particular product. The range of products and investment strategies at the market is extensive, so only the currently offered products of companies, that have the largest market shares have been selected. The conclusion of the thesis is focused on evaluating the situation and emphasizing the key results resulting from the work. The aim of the study is to compare investment strategies, united linked insurance products and their market position.
Description
Subject(s)
investiční strategie, kapitálová hodnota, odkupné, pojistné, pojistná částka, riziko, capital value, investment strategy, premiums, risk, sum insured, surrender
Citation
ISSN
ISBN