Poranění o ostrý předmět v přednemocniční neodkladné péči

Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku poranění o ostrý předmět v přednemocniční neodkladné péči a je rozdělena do dvou částí. Teoretická část se zabývá charakteristikou poranění o ostrý předmět, legislativou spojenou s těmito poraněními, postupy a opatřeními při samotném poranění o ostrý předmět a infekcemi, které s těmito poraněními mohou být spojeny. Výzkumná část se zabývá ověřením znalostí zdravotnických záchranářů v oblasti poranění o ostrých předmět, jejich ošetření a rizicích spojených s touto problematikou. Výstupem z bakalářské práce bude odborný článek připravený k publikaci v odborném periodiku.
Bachelor thesis focuses on problematice of injuries with a sharp object in prehospital urgent care and is divided into two parts. Teoretical part focuses on characteristics of injuries with sharp objects, legislation connected with these types of injuries, the approach and arrangements in case of an actual injury and infection, which can be connected to this. The research part focuses on the knowledge of paramedics in the area of sharp object injuries, how to treat them and the risks connected with this topic. The output of this bachelor thesis will be a specialist article ready to be published in a proffesional journal.
Description
Subject(s)
zdravotnický záchranář, ostrý předmět, poranění, infekce, neodkladná péče, paramedic, sharp object, injury, infection, urgent care
Citation
ISSN
ISBN