Sluneční lázně a okolí přehrady, Jablonec nad Nisou

Abstract
Práce se zabývá objektem Slunečních lázní a okolí přehrady v Jablonci nad Nisou. Přehrada je jedním z nejoblíbenějších rekreačních míst ve městě a nabízí široké možnosti vyžití, od různých druhů sportů, po procházky a koupání v přehradě. Současná podoba zázemí přehrady je však zanedbaná a snižuje tak kvalitu celého prostředí. Cílem práce je v řešené oblasti navrhnout urbanistické řešení, které zlepší vizuální i funkční kvalitu místa, dále navrhnout nový objekt Slunečních lázní, jehož součástí by měla být kromě občerstvení také vodní záchranná služba a zázemí pro návštěvníky přehrady. Dále navrhnout klubovnu vodních skautů, kiosek a zázemí pro beach volleyballová hřiště a kiosky se zázemím pro pláž. Práce vytváří jednotný vizuální styl všech budov v řešeném území a snaží se nabídnout směr, kterým by se kvalita prostředí přehrady mohla ubírat.
The thesis deals with the building of Sun spa and other surroundings of Jablonec nad Nisou water reservoir. The reservoir is one of the most popular recreational sites of the city and offers a broad spectrum of activities with its sporting grounds, walkpaths and beaches. The contemporary image of the reservoir area is now however neglected, which impacts the quality of the place as a whole. The aim of the thesis is to come up with ubanistically functional solution, which improves visual and functional qualities of the area, design the new building and site of Sun spa, which incorporates restaurant premises, emergency services and facilities for the visitors. Other objects to be designed include the water scouts building, facilities and food kiosks for volleyball courts and for the beach area. The new design brings together the visual style of those sites and prepares a direction, in which further renovation of the area could proceed.
Description
Subject(s)
přehrada Jablonec nad Nisou, sluneční lázně, jednotný vizuální styl, zázemí přehrady, water reservoir Jablonec nad Nisou, sun spa, unified visual style, facilities
Citation
ISSN
ISBN