Netkané textilie s obsahem superabsorbčních vláken

Abstract
Tato práce je zaměřena na výrobu a vytvoření měřícího zařízení s metodikou pro netkané textilie obsahující superabsorbční vlákna s různým procentuálním zastoupením. Cílem je také zjištění zpracovatelnosti výrobků se superabsorčními vlákny.V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy pro výrobu netkaných textilií na mykacím stroji, které jsou pojeny termicky. Dále obsahuje popis použitých vláken pro experiment, zejména superabsorbčních materiálů.Experimentální část je zaměřena na vývoj zařízení pro testování a příslušné metodiky. V závěrečné části jsou uvedeny výsledky měření s vyhodnocením.
This work is focused on the production and creation of a measuring device with a methodology for nonwoven fabrics containing superabsorbent fibers with different percentages. The aim is also to determine the workability of superabsorbent fiber products.The theoretical part explains the basic concepts for the production of nonwovens on carding machines, which are thermally bonded. It also contains a description of the fibers used for the experiment, especially superabsorbent materials.The experimental part is focused on the development of testing equipment and relevant methodology. In the final part there are results of measurement with evaluation.
Description
Subject(s)
Superabsorbent, polyester, kopolyester, smáčení, vzlínání, metody testování, Superabsorbent, polyester, copolyester, wetting, capillary action, testing methods
Citation
ISSN
ISBN