Nabídka doprovodných edukačních programů pro děti předškolního věku

Abstract
Diplomová práce Nabídka doprovodných edukačních programů pro děti předškolního věku se věnuje zkoumání fenoménu galerijní pedagogiky a jejímu využití v konkrétních edukačních programech v Oblastní galerii Liberec. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsány principy galerijní pedagogiky, její historie, animace, charakteristika předškolního věku, práce a metody lektorů. Soustředí se na důležité poznatky pro aplikaci do praktické části, která se zabývá porovnáním vybraných edukačních programů, které jsou vhodné pro děti mateřských škol. Následné šetření, formou dotazníku, je zaměřeno na práci lektorů, kterou hodnotili samotní pedagogové mateřských škol.
The master thesis The Offer of Accompanying Educational Programs for Pre-school Children is devoted to exploring the phenomenon of gallery pedagogy and its use in specific educational programs in the Liberec Regional Gallery. The thesis is divided into theoretical and practical part. The theoretical part describes the principles of gallery pedagogy, its history, animation, characteristics of preschool age, work and methods of lecturers. It focuses on important knowledge for application to the practical part, which deals with the comparison of selected educational programs that are suitable for kindergarten children. The subsequent survey, in the form of a questionnaire, focuses on the work of lecturers, which was evaluated by the teachers of kindergartens themselves.
Description
Subject(s)
galerijní pedagogika, galerijní pedagog, zážitek, prožitek, lektor, edukátor v kultuře, animace, předškolní věk, gallery pedagogy, gallery teacher, enjoyment, experience, lecturer, educator in culture, animation, preschool age
Citation
ISSN
ISBN