Identita osoby a sociální sítě

Loading...
Thumbnail Image
Date
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Bakalářská práce se zabývá převážně sociální sítí Instagram, který je považován v dnešní době jako druhý největší prostředek komunikace na sítích obecně. Práce je strukturována do pěti tematických částí dělených na teoretickou a praktickou část. První část zobrazuje lidský vývoj v dnešní době, ve které se problematika sociálních sítí začíná velice rozvíjet. Druhá část přímo charakterizuje generaci Y a její historický původ. Třetí část znázorňuje sociální sítě jako takové a vytyčuje zde Instagram. Popisuje jeho základní znaky i jejich funkce. Další část ukazuje na krizi identity a manipulaci s uživateli. Poslední část je část praktická, která pomocí výzkumu ukazuje veliký dopad na používání Instagramu jako takového.
The bachelor thesis deals mainly with the social network Instagram, which is nowadays the second largest medium of communication on networks. The thesis is structured into five thematic parts divided into theoretical and practical sections. The first part deals with human development connected with development of social networking. The second part characterizes Y generation and its historical background. The third section describes social networks from within, especially Instagram. It describes its basic features and functions, deals with identity crisis of users and their manipulation. The last part makes research of users in specific Instagram-site.
Description
Subject(s)
sociální sítě, Instagram, identita, krize, generace Y, individualismus, osoba, seberealizace, realita, simulace, social networks, Instagram, identity, crisis, generation Y, individualism, person, self-realization, reality, simulation
Citation
ISSN
ISBN