Hudebně - pohybové aktivity pro žáky prvního stupně základní školy se zaměřením na práci s amúzickými žáky

Abstract
Předmětem této diplomové práce je vytvoření didaktického materiálu pro učitele 1. stupně základní školy se zaměřením na amúzické žáky, který jim bude nápomocen během příprav na hodiny hudební výchovy.Práce je rozdělena do tří částí - teoretické, výzkumné a praktické. Teoretická část pojednává o hudbě a jejím využití ve vzdělávání. Výzkumná část je věnovaná dotazníkovému šetření. Praktickou část tvoří soubor aktivit do jednotlivých vyučovacích předmětů, které propojují daný předmět a hudební výchovu. V závěru je shrnuta odborná a výzkumná část diplomové práce.
The subject of this diploma thesis is to create didactic material for primary school teachers. This material will focus primarily on music, which will be helpful during music lessons preparation.The diploma thesis is divided into three parts: theoretical, research and practical. The theoretical part is about music and its use in education. The research part is concentrated on surveying. The practical part is created by combining a set of activities into individual school subjects, which then connects the given subject with music. The conclusion summarizes the professional and research part of the thesis.
Description
Subject(s)
Hudební výchova, hudební psychologie, hudebně - pohybové aktivity, rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání, hudební nadání, Musical education, musical psychology, musical movement activities, framework educational programme for primary school, musical talent
Citation
ISSN
ISBN