Začlenění dítěte do kolektivu prostřednictvím her

Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na začlenění dítěte z jiného kulturního prostředí dokolektivu předškolních dětí. Dítě bylo začleňováno hrami, které byly v průběhu celéhoškolního roku součástí volnočasových aktivit v MŠ.Teoretická část vymezuje pojmy vývojové psychologie předškolního věku avolného času. Dále na toto téma navazuje společné (inkluzivní) vzdělávání, sociálnípedagogika a pedagogická diagnostika.Praktická část bakalářské práce obsahuje kazuistiku dítěte z jiného kulturníhoprostředí a především soubor her, který byl k této situaci vytvořen. Soubor her obsahujereflexe, podle kterých jsem mohla zjistit, zda je vybraná hra vhodná k začlenění dítěte ajak dítěti hra pomáhá v socializaci ve skupině a naopak.
A Bachelor thesis is focusing on a kid's inclusion from different cultureenvironment into a collective of preschool kids. A kid was included by playing games,which took a part for a whole school year in free time activities at the kindergarten.Theoretic part defines concepts of evolutionary psychology of preschool age anda free time. The next thing which takes a part on this topic follows up common (inclusive)learning, social pedagogical and a pedagogical diagnosis.Practice part of a Bachelor thesis contains a case report of a kid from differentculture environment and especially a set of games, which was made at this situation. Theset of games includes reflections on the basis of which I could find out, if the chosengame is appropriate for kid inclusion and the way the game is helping it in socializationin a group and conversely.
Description
Subject(s)
vývojová psychologie, volný čas, společné vzdělávání, mateřská škola, soubor her, evolutionary psychology, free time, common learning, kindergarten, set ofgames
Citation
ISSN
ISBN