Multimediální učebnice skateboardingu

Loading...
Thumbnail Image
Date
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o skateboardingu, který se v dnešní době stává stále více populárním. Součástí práce je zpracovaná historie skateboardingu v českých zemích a ve světě, skateboardové organizace, nejznámější jezdci, populární skateboardové závody, skateboardové vybavení a stručný popis skateboardových překážek. V následující kapitole jsou definovány základní informace o úpravě a střihu videa. Naleznete zde popis využitých multimediálních zařízení, použitého softwaru, procesu natáčení i výběr hudebního podkresu. Podrobně pak autor rozebírá konkrétní skateboardové základy, které jsou rozděleny do šesti samostatných lekcí. V jednotlivých lekcích autor charakterizuje vybrané skateboardové základy, popisuje jejich metodiku i případné variace základů, které lekce obsahují. Lekce jsou řazeny tak, aby se postupovalo logicky od nejlehčích základů k těm nejtěžším. Všechny představené lekce jsou využity v praktické části bakalářské práce, kterou je vytvoření multimediální učebnice pro začínající jezdce. Tato multimediální učebnice byla následně zveřejněna na YouTube kanále Katedry tělesné výchovy a sportu Technické univerzity v Liberci.
The bachelor thesis is about skateboarding which is becoming more popular nowadays. This thesis is devided into sections, such as history of skateboarding, skateboarding organizations, the most famous skateboarders, popular czech skateboarding contests, skateboarding equipment and skateboarding obstacles. Basic inforamtion about creating and cutting videos are enclosed within the next chapter, which includes description of used multimedia device, used software, filming proces and music selection. Skateboarding basics are described in detail in six skateboarding lessons. Methodics of skateboarding basics are included in every lesson. Lesson are sorted from the easiest to the hardest. Every skateboarding lesson is used in the practical part of the thesis, which is the creation of multimedia videobook for amateur riders. This multimedia videobook was then shared on Katedra tělesné výchovy a sportu Technícké univerzity v Liberci YouTube Channel.
Description
Subject(s)
skateboarding, překážka, skateboard, rozjezd, zastavení, trik, skateboarding, obstacle, skateboard, start, carving, braking, trick
Citation
ISSN
ISBN