Programování robota KUKA iiwa pro využití rehabilitace ve zdravotnictví

Abstract
Práce se zabývá problematikou asistované rehabilitace za pomoci průmyslových robotů. Představuje základní rehabilitační metody a seznamuje s existujícími kolaborativními průmyslovými roboty na trhu, které by mohli být pro účely rehabilitace použity. Představuje i konkrétní robotická rehabilitační řešení. Dále uvádí normy vztahující se k použití technických prostředků ve zdravotnictví a také ke kolaborativním robotům v kontaktu s člověkem. Mimo to obsahuje také vlastní návrh rehabilitačního řešení aplikovaném na robotovi KUKA LBR iiwa.
This thesis is focused on the topic of assisted rehabilitation withthe use of industrial collaborative robots. It also presents basic methods of regular rehabilitation and the already existing collaborative industry robots on the market, which could be used for the purpose of rehabilitation. It also contains specific robotic solutions for rehabilitation. Then it presents standards related to the use of medical devices and also to collaborative robots in interaction with a human. In addition, this thesis also introduces a proposition of its own rehabilitation solution applied by the KUKA LBR iiwa.
Description
Subject(s)
KUKA LBR iiwa, kolaborativní robotika, robotická rehabilitace, asistovaná rehabilitace, rehabilitační metody, KUKA LBR iiwa, collaborative robots, robotic rehabilitation, assisted rehabilitation, methods of rehabilitation
Citation
ISSN
ISBN