Tvorba specializované webové aplikace pro statistickou analýzu dat

Abstract
Bakalářská práce se zabývá analýzou dat elektrických veličin. Podstatou práce je nalezení vhodné délky intervalu pro ukládání časové řady. Pro práci s daty slouží webová aplikace vytvořená v prostředí Shiny jazyka R. Aplikace umožnuje analyzovat vstupní data. Dále automaticky prověřovat časový úsek a vytvořit příslušný graf. Během práce jsou data rozdělena do intervalů. Změna délky intervalu má vliv na procentuální výskyt rozdělení. Mezi zkoumaná rozdělení patří normální, logistické a weibullovo. Intervaly, které obsahují rozdělení, lze efektivně uložit. Jednou z možností je ukládání dat pomocí směrodatné odchylky a průměru. Podmínkou pro popis intervalu pomocí rozdělení je p hodnota. Počet intervalů s rozdělením je zaznamenán. Nalezením optimální délky intervalu je možné docílit menšího počtu uložených dat a tím zefektivnit práci s daty.
The bachelor thesis deals with the analysis of electrical quantities data. The subject of this thesis is to find a suitable length of time interval for saving time series. A web application created in the Shiny R environment is used to work with data. The application allows analyzing input data. Next, automatically scan the time slot and create the appropriate graph. During the work, the data is divided into intervals. Changing the interval length affects the percentage distribution. The distributions examined include normal, logistic, and Weibull. Intervals that contain splits can be saved effectively. One option is to store data using standard deviation and diameter. The prerequisite for the description of the interval is p value. The number of distribution intervals is saved. By finding the optimum interval time, it is possible to achieve a smaller number of stored data and thus to make the work with data more efficient.
Description
Subject(s)
analýza dat, aplikace, délka intervalu, jazyk R, p hodnota, rozdělení, Shiny, application, data analysis, distribution, interval length, R language, p value, Shiny
Citation
ISSN
ISBN