Uživatelské rozhraní pro vícekanálové měřicí přístroje

Abstract
Práce se zabývá návrhem grafického uživatelského rozhraní ve frameworku Qt. Hlavním tématem je návrh prototypu softwaru, jak daná aplikace může vypadat v praxi. Rešerše obsahuje porovnání frameworků a ukázky aplikací již nasazených v provozu. Cílem práce je návrh a následné vytvoření aplikace, která se spojí s vybranými měřicími přístroji a měřená data promítne do křivek grafů. Aplikace umožňuje náhled do nastavení přístroje a přístup k jeho základním údajům. Závěrem jsou poznatky získané z použitých prostředků pro správnou funkcionalitu a návrhu prototypu aplikace. Dále jsou uvedeny jednotlivé doporučení pro další rozvoj softwaru.
The thesis is about design of graphical user interface in Qt framework. The main theme is the design of the software prototype, how the application could look in practice. The research includes comparison of possible frameworks and demonstrations of applications already deployed in service. The aim of the thesis is to design and create an application that connects with selected measuring instruments and projects the measured data into graph curves. The application allows you to preview the device settings and access its basic data. The conclusion is the knowledge gained from the tools used for the correct functionality and design of the prototype application presented. Thesis includes recommendations for further software development.
Description
Subject(s)
Framework Qt, fázorový diagram, data reprezentována v grafech, realtimové měření, REST API, Framework Qt, phasor diagram, data represented in graphs, realtime measurement, REST API
Citation
ISSN
ISBN